اگر به فکر استفاده از شیرآلات توکار هستید، حتماً دلتان میخواهد با نحوه نصب شیرآلات توکار آشنا شوید تا بتوانید این نوع از شیرآلات را خودتان نصب کنید.
شیرآلات توکار از جمله نوآوریهای صنعت ساختمان هستند که استفاده از آنها به خاطر زیبایی و کم حجم بودن در حال گسترش است. هر چند بهتر است برای نصب آن به یک متخصص مراجعه کنید، اما برای یادگیری نحوه نصب شیرآلات توکار تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در مقالات قبل درباره شیرآلات توکار و مزایا و معایب آن به طور کامل صحبت کردیم که در لینک های زیر میتوانید آنها را مطالعه کنید.
شیرآلات توکار
در سالهای اخیر مفهوم دکوراسیون و طراحی در خانه ها تغییرات زیادی کرده و کوچکترین جزئیات در طراحی خانه مورد توجه قرار گرفته است.
اگر به دنبال زیبایی بیشتر طراحی خانه و تکمیل طراحی و دکوراسیون مدرن سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه منزلتان هستید، نصب شیرآلات توکار یک پیشنهاد کاربردی برای شماست.
نیازی نیست نصب شیرآلات توکار حتما در خانه های با ساخت جدید انجام شود و با استفاده از تکنیک هایی در زمان تغییر دکوراسیون خانه قدیمی هم می توانیم از این نوع شیرآلات استفاده کنیم.
نحوه نصب شیرآلات توکار وابسته به نوع کاربری آنها در مراحل و روشهای مختلفی قابل انجام است، اما کلیت نصب و اتصالات انجام شده در نصب شیرآلات توکار به یک شکل تنظیم شده است.
در صورتی که قصد نصب شیرآلات توکار به شکل تعویض شیرآلات قبلی یا به طور کلی نصب از صفر شیرآلات را دارید، لازم است با مطالعه راهنمای نصب شیرآلات توکار مراحل نصب آن را به درستی یاد بگیرید.
نصب شیرآلات توکار
همانطور که می دانید در شیرآلات توکار، تنها یک قاب آبریز و دستگیرهها برای کنترل آب خروجی قابل دیدن هستند و بقیه قسمتهای شیر در درون دیوار قرار می گیرد.
بنابراین برای استفاده از شیرآلات توکار باید تمام لوله های آب رسانی بنای شما نیز توکار باشد. برای اینکه نیازی به حفاری های هزینه بر و دوباره کاری نباشد، باید نقشه دقیق از مسیرهای لوله گذاری شده در دیوار و کف ساختمان داشته باشید.
شیرآلات توکار از دو قسمت مغزی اصلی و ملزومات تشکیل شده است. بعد از لوله کشی و قبل از اینکه کاشی کاری انجام شود، مغزی اصلی شیر توکار را در دیوار کار می گذارند.
هنگام نصب باید یک سری مسائل فنی مانند تراز بودن کار، ارتفاع و…رعایت شود. بعد از اینکه شیر توکار را در دیوار کار گذاشتند، یک درپوش پلاستیکی به عنوان کاور روی آن قرار می گیرد. به خاطر اینکه در زمان کاشی کاری، سیمان و شن و ماسه به شیر آسیب نرساند.
بعد از اینکه کار کاشی کاری تمام شد، کاور را باز کرده و سایر ملزومات مانند دسته، لوله های خروجی برای دوش، قلاب نصب شلنگ توالت و شلنگ دوش، آبریز روشویی و… را نصب می کنند.
به طور کلی نصب تمام شیرآلات توکار مراحل یکسانی دارد و اگر نصب یک نوع شیر توکار را یاد بگیرید، برای نصب هر نوع شیر توکار دیگری مهارت لازم را خواهید داشت. تنها در برخی مدل های خاص ممکن است اتصالات و ویژگی هایی وجود داشته باشد که در برخی مراحل تفاوت دارند.
اگر شیرآلات توکار را در سرویس های بهداشتی و به خصوص توالت های فرنگی مورد استفاده قرار می دهید، به نکات زیر توجه کنید.
برای نصب شیرآلات توکار در سرویس های بهداشتی ایرانی نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- محل قرار گیری شیرتوکار تا سرویس باید ارتفاعی ۳۰ سانتیمتری داشته باشد.
- شیر باید در فاصله ای ۶۰ سانتی متری از محل خروجی آب سرویس قرار گرفته باشد.
در سرویس های فرنگی نیز این ابعاد به ترتیب زیر هستند:
- فاصله قرارگیری شیر توکار تا کف بنا ارتفاعی ۸۰ سانتی متری داشته باشد.
- شیر نصب شده تا دیوار های بنا نیز فاصله ای ۶۰ سانتی متری داشته باشد.
ابعاد عنوان شده برای هر دو نوع سرویس بهداشتی فرنگی معمولی و وال هنگ یکسان است. تمام شیرآلات توکار علاوه بر لوله کشی های زیر کاری که نیاز دارند، نیازمند استفاده از یک مغزی شیر مخصوص هم هستند.
مغزی شیر های توکار بسیار متفاوت تر از مغزی مورد استفاده در شیرهای روکار است و حتی ظاهری متفاوت دارند. این نوع مغزی ها معمولا همراه با خرید شیر توکار به شما تحویل داده می شود.
مراحل نصب شیرهای توکار
برای نصب شیرآلات توکار ابتدا باید به نصب مغزی در مسیر لوله آب و در دیوار بپردازید. برای اینکار ابتدا باید با استفاده از ماژیک محل های اندازه گیری شده را علامت گذار کرده و با استفاده از ابزار مناسب فضای لازم برای قرار گیری مغزی شیر تو کار را به وجود بیاورید.
نکته مهم در حین ایجاد چنین حفره ای این است که فقط باید کف مغزی به دیوار بچسبد، پس نیازی نیست که سوراخ خیلی بزرگی به وجود بیاورید. مغزی در حین مراحل نصب کاملا تزار شده و برروی ریوار نصب می شود.
مغزی شیرآلات توکار معمولا دارای کاوری پلاستیکی و مشکی رنگ است که امکان نصب مغزی با پیچ برروی دیوار را فراهم می کند. پس از آنکه نصب مغزی برروی دیوار به اتمام رسید می توانید نسبت به برداشتن این محافظ پلاستکی از روی مغزی اقدام نمائید:
- ابتدا مغزی را در مسیر لوله آب و دیوار نصب می کنیم. لازم است که قبل از آن، محل را علامت گذاری کرده و سپس به کمک دریل یا ابزار مناسب دیگر در آن نقطه فضای کافی برای جاگیری مغزی ایجاد کنیم.
دقت داشته باشید که در اینجا قرار نیست حفره بسیار بزرگی ایجاد کنیم و تنها به حدی باشد که بتوان کف مغزی را به دیوار چسباند و در وضعیت تراز قرار داد.
- پس از نصب مغزی و پیچ کردن آن به دیوار، می توانید کاور یا محافظ (معمولا سیاه رنگ) آن را بردارید.
- در گام بعدی باید مغزی های برنجی شیر توکار را نصب کنید. در اکثر مواقع می بینیم که شیرآلات توکار دارای مغزی های برنجی هستند که از هر دو جانب به مغزی اصلی اتصال پیدا کرده اند.
توصیه می شود که برای نصب مغزی برنجی از نوار تفلون استفاده کنید که به خوبی آب بندی صورت بگیرد. البته نباید در پیچیدن نوار تفلون زیاده روی داشته باشید.
- همین طور مغزی های پلاستیکی را نیز در صورت وجود، ابتدا با نوار تفلون آب بندی کرده، سپس در قسمت های بالایی مغزی اصلی شیرآلات نصب نمایید.
- در مرحله بعدی قطعات دیگر و از جمله زانوهای شیر که برای هدایت کردن آب سرد و آب گرم مورد استفاده قرار می گیرند را روی مغزی اصلی شیر سوار می کنیم.
زانوهای عبور آب سرد و گرم درست در دو سمت مغزی قرار می گیرند و طبق استاندارد ورودی آب سرد در جهت راست و ورودی آب گرم در جهت چپ جای خواهد گرفت. در اینجا باید لوله های اصلی آب به این زانوها متصل شوند.
- پس از آن نوبت به قطعه هلالی شکل بر روی شیر توکار خواهد رسید. لازم است که قطعه هلالی شکل را نیز بر روی مغزی اصلی نصب کرده و قطعه پلاستیکی مشکی رنگی که در ابتدا برداشته بودیم را سرجای اصلی اش برگردانیم.
- حال نصب شیرتوکار به پایان رسیده است و می توانید در صورت نیاز کاشی کاری اطراف آن را برای رسیدن به زیبایی کامل، به انجام برسانید.
- پس از تکمیل کاشی کاری، کاور روی شیر توکار که می تواند کاور کرومی، سفید، مشکی یا هر رنگ و طرح دیگری باشد را در جای آن قرار داده و اهرم شیر را نیز تست می کنیم که به درستی عمل کند. تنها دقت داشته باشید که در این فرآیند آسیبی به کاشی ها وارد نشود.